19.05.2014 г.

Резултати от Балканиадата по крос от 13.04.2014 г. в Букурещ

На Балканския крос за ветерани в Букурещ на 13.04.2014 г. скромният български отбор от 8 души се представи отлично, като спечели 2 златни, 4 сребърни и 1 бронзов медали (участваха общо 118 бегачи от 6 страни). Поздравления!

Българският отбор и Курт Кашке (президентът на ЕВАА, със синьото яке)

Ето какво сподели Красимира Чахова за това състезание:
"Невероятно посрещане и организация от страна на румънските колеги. Регистрацията за състезанието беше в Румънската федерация по лека атлетика - кокетна малка сграда на ул. Примо Небиоло, в непосредствена близост до парк Херастрау, арената на състезанието. Направо да им завиди човек на румънците, като направи аналогия с трите невзрачни стаички, в които се помещава нашата федерация. Както казах, малка сграда, на три етажа, с просторно фоайе. В коридорите и по стълбището от огромни златни рамки ти се усмихват всички техни олимпийски медалисти.

Смики на румънски олимпийски медалисти
Техническата конференция се проведе в специално пригодена заседателна овална зала със стъклен покрив, с необходимата за целта техническа обезпеченост.
Имаше представители на Румънската федерация по лека атлетика и на цялото ветеранско ръководство. Там всички са едно цяло и работят за каузата „лека атлетика”.
Излизайки от сградата на федерацията, е нужно да изминеш само 30 м, за да се озовеш на 8-пистов лекоатлетически стадион.
Стадионът
 
А при нас е пълен хаос. Дори елитните ни атлети трудно намират място къде да тренират и зиме и лете, а какво остава за нас, ветераните.
И въпреки всичко, макар и с камерен отбор от 8 души, успяхме да спечелим 7 медала, с което отбелязохме едно отлично представяне.
2 златни медала на Малина Вацкичева Ж45 и Станимир Ненов М55.
4 сребърни медала на Елена Ранчева Ж35, Красимира Чахова Ж45, Катя Семкова Ж50 и Петко Кърпачев М60.
1 бронзов медал на Септемврина Костова Ж 65

Домакините бяха избрали трасе в най-стария парк в Букурещ Херастрау, носещ името на едноименното езеро. Той е най-големият градски парк в румънската столица. Разположен е в северната част на града, зад Триумфалната арка. Паркът е открит през 1936 година. В него има много статуи и бюстове на известни хора от българската история, включително на Левски и Ботев. В парка има голямо количество и най-разнообразни цветни лехи, алеи за бягане и колоездене, детски площадки,  съоръжения за скейтборд, фитнес уреди, детски увеселителен парк. Езерото се използва за водни спортове. 

Паркът
 

Невероятно място за спорт, отдих и туризъм. Място, на което искаш да се върнеш отново и отново.

Трасето беше добре подбрано и съобразено с проявата. На места имаше локви и кални участъци, но домакините нямаше как да въздействат на студеното и дъждовно време. За сметка на това се бяха погрижили за всичко останало. Огромна палатка за преобличане на състезателите, вода, чай, чаши с Изостар, фотофиниш с часовник, отмерващ времето. Въодушевен от прекрасната организация, с много хъс и жар по трасето, но извън класирането, се пусна и президентът на Европейската асоциация по лека атлетика за ветерани (ЕВАА) Курт Кашке."
........
Откриване
Стартът при мъжете

Ето и класирането на българите:
(снимките са любезно предоставени от Краси Чахова и от румънските колеги)

Ж35 – 6 км

Елена Ранчева
Елена Ранчева - второ място

Ж45 – 6 км
Малина Вацкичева (1 място), Краси Чахова (отляво - 2 място)


1 място - Малина Вацкичева

2 място - Красимира Чахова

Ж50 - 4 км 

Катя Семкова (2 място)
2 място - Катя Семкова

 Ж60 - 4 км
Септемврина Костова (3 място)

3 място - Септемврина Костова

М55 – 6 км
Станимир Ненов (1 място)
1 място - Станимир Ненов (той е победител в първия маратон на София през 1983 г.)

М60 – 6 км
Петко Кърпачев (2 място)

2. Петко Кърпачев (победител във втория маратон на София - 1984 г.)

М45 – 8 км
6 място - Станислав Георгиев
....

Пълните резултати от балканиадата на крос са тук:

...

Приятен разказ за кроса на Дан Маринеску има тук:

....
Друго инфо от сайта на ЕВАА:

.....................................................

Няма коментари:

Публикуване на коментар