8.05.2015 г.

ИНФОРМАЦИЯ за БАЛКАНИАДАТА - Септември 2015

Балканиадата за атлети ветерани през 2015 г. ще се проведе в Солун, Гърция - от 18 до 20 септември. Може да видите сайта на състезанието:
http://www.bavacs2015thessaloniki.gr/index.php/en/


Програма по дни и часове:
http://www.bavacs2015thessaloniki.gr/index.php/en/information/timetable

ЗАБЕЛЕЖКА:
Стипълчейз за жени и мъже над 60 г. отпадна от програмата с аргумент: повишен риск от контузии и счупване на крайниците при по-възрастните състезатели при преодоляване на препятствията.

НАРЕДБА на Балканиадата:
http://www.bavacs2015thessaloniki.gr/index.php/en/information/technical-rules

Балканиадата ще се състои в Солун, от 18 до 20 септември 2015 г. на стадион “National Stadium Kaftantzoglio”.

Списък с имената и контактите на мениджърите на националните отбори трябва да бъдат изпратени на Организационния комитет до 20 август. Заявките за участие трябва да бъдат изпратени чрез федерациите или индивидуално, до 23:59 ч. на 17 август.

Всеки състезател може да стартира в максимум 4 дисциплини индивидуално, максимум 2 дисциплини на ден и две щафети.
Таксата за регистрация за първа дисциплина е 15 евро. За всяка следваща дисциплина се плаща такса от 5 евро. За участие в щафетите не се дължи такса. Таксите трябва да бъдат преведени до полунощ на 17 август. За плащания, извършени в периода от 18 до 31 август, ще се начислява наказателна такса от 20 евро на атлет. След 31 август плащания няма да бъдат приемани.

Техническата конференция ще се състои на 17 септември. На същата дата ще бъдат давани и номерата – от 17 до 22 часа, в регистрационния център. Всеки състезател ще получи два номера, които трябва да закачи – единия отпред, а другия – отзад на гърба. Допълнителни номера за щафетите ще се получават от мениджърите на отборите. Номерата не бива да бъдат прегъвани или променяни.

Церемонията по откриването ще се състои в петък, 18 септември.

Мястото за загряване е обособено на втория стадион, точно до главната писта. Наблизо ще има места за преобличане.
Всеки състезател трябва да се регистрира в Call room.
При два фалстарта на атлет, той ще бъде дисквалифициран.

В щафетите отборите ще могат да се комбинират в две възрастови групи, както следва: 35-44, 45-54, 55-64, 65-74, and 75+. Всяка страна може да регистрира до два отбора във възрастова група. Заявките за щафети се правят 24 часа по-рано и се потвърждават окончателно два часа преди старта.

За възражения се внася такса от 100 евро.

За цялото състезание е подсигурено медицинско обслужване. При нужда от спешна медицинска помощ, може да се звъни на номер 112. Други местни номера: Полиция 100, Медицинска помощ 166, Пожарна 199.

РЕЗУЛТАТИ от всички досегашни Балканиади:
http://www.bavacs2015thessaloniki.gr/index.php/en/entries-results/past-results


Пистата е Мондо - отлична за спринтьори.
На този стадион през септември 2009 г. са се провели Световните атлетически финали на ИААФ, с участието на Тайсън Гей и Асафа Пауъл на 100м (видео -  тук), Юсейн Болт на 200м (видео -  тук и тук), и др.
По информация на колегата Венци Иванов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар