10.11.2015 г.

Балканиадата на закрито ще бъде в Румъния на 12 и 13 март 2016 г.

http://atletiveterani.blogspot.bg/2015/11/12-13-2016.html
Втората Балканиада на закрито по лека атлетика за ветерани в зала (БЛАВз) ще се проведе на 12-13 март 2016 г. в Букурещ.

Залата (реновирана тази пролет) е съвсем близо до стадион "Йоланда Балаш", на който се проведе Балканиада 2014. Вътре има отделна зала за загряване с 4 коридора и трап за дълъг/троен скок.

За разлика от Истанбул 2015, програмата ще включва всички (четирите) основни хвърляния (гюлето ще е на закрито, а останалите 3 хвърляния ще се проведат на стадион "Йоланда Балаш"). За тласкане на гюле е предвидена отделна зала, плюс още една за загряване.



На 13-и март (неделя) сутринта ще се проведе Балканският крос - в парка Херастрау, на същото трасе, на което се проведе кросът през 2014 г.

При наличие на интерес, за пръв път на Балканиади ще се проведе и петобой (60м преп., гюле, дълъг скок, висок скок, 1000м/ж 800м), като в повечето от дисциплините в него участниците ще се състезават заедно с останалите (редовни) участници. Те ще имат право да участват в класирането в индивидуалната дисциплина, и отделно ще получават съответен брой точки за крайното класиране в петобоя. Единствено бягането на 1000 (ж 800) метра ще е отделно само за петобойци.

БЛАВз ще се проведе съвместно с Националния шампионат ЛАВз на Румъния.

Тъй като с цел изготвяне на балансирана програма организаторите искат да знаят приблизителния брой участници (общ, и от всяка страна), молим да се свържете с нашия колега Венци Иванов и да го уведомите дали възнамерявате да вземете участие в Балканиадата. Ако нямате контакт с него или искате сега за пръв път да участвате в състезание за ветерани, пишете ни съобщение във фейсбук страницата.
Тези от вас, които искат да участват на петобой, нека го посочат изрично (ако няма достатъчно записани участници за тази дисциплина, тя може и да не се проведе).


По време на БЛАВз ще се определи домакинът на БЛАВ на открито през септември 2016 г.
(Информацията е предоставена от Венци Иванов)



Няма коментари:

Публикуване на коментар